"Fac totul pentru Evanghelie, ca să am parte și eu de ea." 1 Corinteni 9:23

Maclaren, Alexander

Alexander Maclaren (1826-1910) a fost un slujitor al Cuvântului din Anglia într-o perioadă când au trăit și slujit și alți predicatori renumiți precum C. H. Spurgeon, Joseph Parker și F. B. Meyer.
Maclaren a cunoscut de tânăr chemarea de a predica și nu s-a gândit niciodată să urmărească o altă vocație. A rostit prima lui predică la vârsta de 17 ani într-o mică biserică baptistă din Southhampton, frecventată doar de 20 de oameni, dar, pe parcursul celor doisprezece ani petrecuți acolo, biserica a crescut în număr și s-a întărit în credință.
În 1858 Maclaren s-a mutat în Manchester, unde a slujit timp de 45 de ani.
A studiat la Colegiul Baptist din Stepney, unde o mare influență asupra lui a avut Președintele Colegiului, Benjamin Davies, care i-a insuflat deprinderea de a studia cu meticulozitate Scriptura în limbile originale. Maclaren a fost un comentator adevărat al Scripturii. Nu își alegea niciodată texte lungi pentru predicile lui. Se ocupa cu un gând din textul ales, prezentând cu eleganță logica și forța textului respectiv.
A murit în 10 mai 1910. Pe crucea de pe mormântul lui au fost scrise cuvintele pe care el le alesese: „In Christo, in Pace, in Spe” – în Cristos, în Pace, în Speranță.

Se arată singurul rezultat

Reviste